REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/LCfsT8z7qcrj3cN0sOu1/c892af244026b06e5f06e60c98fb56.jpeg)
Źródło: Zima from Canva
Kawałki kurczaka na naturalnym
Kawałki kurczaka na naturalnym to bardzo prosty i szybki przepis, który można dostosować do własnych upodobań.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 kawałek filet z kurczaka
- Sól i czarny pieprz do smaku
- 4 goździki Czosnek
- 2 łyżki Oleje
- 250 ml Rosół z kurczaka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Umyj, osusz i pokrój piersi z kurczaka. Możesz je również delikatnie stuknąć, aby były nieco bardziej soczyste i cieńsze. Dopraw plastry solą i pieprzem.
2. Krok
Rozgrzać olej na patelni i dodać zmiażdżony czosnek. Smażyć plastry kurczaka z obu stron na złoty kolor.
3. Krok
Dodaj bulion drobiowy i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 20-25 minut.
4. Krok
Te plastry kurczaka można podawać z groszkiem i dowolnym dodatkiem.