REKLAMA

Źródło: pinkybird for iStockPhotos

Kasztany w piekarniku

Przenieś przytulną atmosferę jesieni do swojego domu dzięki temu prostemu przepisowi na kasztany w piekarniku. Idealne do podgryzania przy filiżance herbaty lub jako dodatek do głównego dania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Kasztany Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Aby upiec kasztany w piekarniku, rozgrzej go do 200 stopni na górze/dole.

2. Krok

Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, naciń krzyżem płaską stronę każdego kasztana. To pozwoli na ucieczkę pary i zapobiegnie pękaniu kasztanów.

3. Krok

Umieść kasztany na blasze do pieczenia ze stroną naciętą do góry.

4. Krok

Piecz kasztany w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, aż skorupy pękają, a wnętrze staje się miękkie.

5. Krok

Wyjmij blachę z piekarnika i pozwól kasztanom trochę ostygnąć, zanim je obierzesz i podasz.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy