REKLAMA
Źródło: pinkybird for iStockPhotos
Kasztany w piekarniku
Przenieś przytulną atmosferę jesieni do swojego domu dzięki temu prostemu przepisowi na kasztany w piekarniku. Idealne do podgryzania przy filiżance herbaty lub jako dodatek do głównego dania.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Kasztany
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Aby upiec kasztany w piekarniku, rozgrzej go do 200 stopni na górze/dole.
2. Krok
Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, naciń krzyżem płaską stronę każdego kasztana. To pozwoli na ucieczkę pary i zapobiegnie pękaniu kasztanów.
3. Krok
Umieść kasztany na blasze do pieczenia ze stroną naciętą do góry.
4. Krok
Piecz kasztany w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, aż skorupy pękają, a wnętrze staje się miękkie.
5. Krok
Wyjmij blachę z piekarnika i pozwól kasztanom trochę ostygnąć, zanim je obierzesz i podasz.