REKLAMA

Źródło: Radist from Getty Images

Karkówka w piekarniku

Klasyczne danie, które przypomina domowe niedzielne obiady u babci. Karkówka w piekarniku to pyszna propozycja zarówno na obiad, jak i na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Karkówka

  • 1 kg karkówki Dodano do

Marynata

  • 4 zęby czosnku Dodano do
  • 2 łyżki soku z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta czarnego pieprzu Dodano do
  • 1 szczypta słodkiej papryki Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Przygotuj marynatę: zmiażdż czosnek, dodaj sok z cytryny, miód, sól, pieprz i paprykę.

2. Krok

Wmasuj marynatę w mięso i odstaw na 2 godziny.

3. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

4. Krok

Włóż mięso do piekarnika i piecz przez około 2 godziny.

5. Krok

Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy