REKLAMA
Źródło: Pexels
Karkówka pieczona
Miękkie i soczyste danie główne.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 11⁄2 kg karkówki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 1 Łyżka sól
- 1 Łyżka pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
100 min.
1. Krok
Gotowanie:
2. Krok
W misce wymieszaj musztardę, miód, ocet balsamiczny, olej, czosnek, sól i pieprz.
3. Krok
Karkówkę natrzyj przygotowaną marynatą i odstaw na co najmniej 1 godzinę.
4. Krok
Przed pieczeniem, ustaw piekarnik na 180 stopni Celsjusza.
5. Krok
Włóż karkówkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 1-1,5 godziny.
6. Krok
Podczas pieczenia, kilka razy skrapiaj mięso pozostałą marynatą.
7. Krok
Po upieczeniu, zostaw mięso na kilka minut w wyłączonym piekarniku z uchylonym drzwiczkami, aby nabrało odpowiedniej soczystości.
8. Krok
Podaj karkówkę z ulubionymi dodatkami.