REKLAMA

Źródło: Pexels

Karkówka pieczona

Miękkie i soczyste danie główne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 112 kg karkówki Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 1 Łyżka pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

100 min.
1. Krok

Gotowanie:

2. Krok

W misce wymieszaj musztardę, miód, ocet balsamiczny, olej, czosnek, sól i pieprz.

3. Krok

Karkówkę natrzyj przygotowaną marynatą i odstaw na co najmniej 1 godzinę.

4. Krok

Przed pieczeniem, ustaw piekarnik na 180 stopni Celsjusza.

5. Krok

Włóż karkówkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 1-1,5 godziny.

6. Krok

Podczas pieczenia, kilka razy skrapiaj mięso pozostałą marynatą.

7. Krok

Po upieczeniu, zostaw mięso na kilka minut w wyłączonym piekarniku z uchylonym drzwiczkami, aby nabrało odpowiedniej soczystości.

8. Krok

Podaj karkówkę z ulubionymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy