REKLAMA
Karkówka na szybko
Pieczona karkówka z grilla.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 500 g Karkówka
- sól
- papryka mielona - słodka
- 2 łyżki Miód lawendowy
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- Suszony anyż
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Oczyść karkówkę i umieść ją na grillu.
Źródło: Youtube
2. Krok
Następnie posolić mięso z obu stron.
Źródło: Youtube
3. Krok
Przygotuj miodowe puree do posmarowania mięsa podczas grillowania. Wymieszaj miód z odrobiną oliwy z oliwek w kubku.
Źródło: Youtube
4. Krok
Rozgrzać grill i powoli grillować mięso. Mniej więcej w 2/3 czasu grillowania posmarować mięso przygotowanym zacierem miodowym. Grillować przez 5 minut, a następnie ponownie posmarować miodem.
Źródło: Youtube
5. Krok
Na koniec posyp mięso papryką i anyżem.
Źródło: Youtube