REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GowJhgE8Mjtcs8WnhieH/4fb6a839fe1aaf58602af25efbdf1e.jpeg)
Karkówka na szybko
Pieczona karkówka z grilla.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 500 g Karkówka
- sól
- papryka mielona - słodka
- 2 łyżki Miód lawendowy
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- Suszony anyż
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Oczyść karkówkę i umieść ją na grillu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GowJhgE8Mjtcs8WnhieH/bf0810ed37e53886e3b4efe88e69f9.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Następnie posolić mięso z obu stron.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GowJhgE8Mjtcs8WnhieH/9fd208d0e05810a7462a4f37ae5352.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Przygotuj miodowe puree do posmarowania mięsa podczas grillowania. Wymieszaj miód z odrobiną oliwy z oliwek w kubku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GowJhgE8Mjtcs8WnhieH/6df7f3855355f25beeba82cbd904b2.jpeg)
Źródło: Youtube
4. Krok
Rozgrzać grill i powoli grillować mięso. Mniej więcej w 2/3 czasu grillowania posmarować mięso przygotowanym zacierem miodowym. Grillować przez 5 minut, a następnie ponownie posmarować miodem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GowJhgE8Mjtcs8WnhieH/3e0529776bdbecf80ffad764780009.jpeg)
Źródło: Youtube
5. Krok
Na koniec posyp mięso papryką i anyżem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GowJhgE8Mjtcs8WnhieH/ba57040b763494f6f1bcc1db8f2db0.jpeg)
Źródło: Youtube