REKLAMA
Źródło: Facebook - Recepty starej mamy
Kapusta na krótko
Duszona kapusta jest doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa z kluską. Przygotujesz go łatwo.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt kapusta biała
- 2 szt The Onion
- 3 łyżka stołowa cukier
- 1 łyżeczka kruszony kminek
- 2 łyżeczka Sól
- 100 ml woda
- 2 łyżka stołowa olej
- ocet
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju, do złoconego koloru. Dodajemy cukier i pozostawiamy na chwilę do karmelizacji. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną kapustę, kminek, sól. Podlewamy tylko trochę wody, aby kapusta się dusiła. Przyprawiamy do smaku octem.