REKLAMA

Źródło: Pixabay

Kapuśniak z białej kapusty

Smaczna zupa z kapusty głowiastej, warzyw i kiełbasy.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kapusta biała Dodano do
  • 1 wędlina Dodano do
  • 2 kiełbasa Dodano do
  • 2 czosnek Dodano do
  • 1 łyżka stołowa smalec Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mąka samozbrylająca Dodano do
  • 1 marchewki Dodano do
  • 2 ziemniak Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • pimiento Dodano do
  • 5 strąki fasoli Dodano do
  • 2 umyta i drobno posiekana pietruszka Dodano do
  • Szczypiorek Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw przygotowujemy zasmażkę z gładkiej mąki i tłuszczu, którą zalewamy ciepłą wodą i gotujemy około 3 minuty.

2. Krok

Kapustę ścieramy na makaron, solimy i dodajemy koperku. Dusimy do miękkości.

3. Krok

Kroimy ziemniaki i gotujemy je w rozgrzewanej zasmażce.

4. Krok

Do ziemniaków dodajemy duszoną kapustę, pokrojoną kiełbasę, wędzone mięso, marchew, strąki fasoli. Przyprawiamy przyprawami i solą.

5. Krok

Na koniec zupę ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy