REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WcYN3SKdzoa52ZmOXqZ7/a2828f8cc22882e01256d4f3a81d86.jpeg)
Źródło: OksanaKiian from Getty Images
Jajka faszerowane z pieczarkami
Jajka faszerowane to doskonała i szybka przekąska na różnego rodzaju przyjęcia.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 ks jajka
- 200 g pieczarki
- 1 ks cebula
- 4 łyżki majonez
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zostawiamy je do ostygnięcia, a następnie obieramy i przekrawamy na pół.
2. Krok
Żółtka wyjmujemy z jajek i przekładamy do miski.
3. Krok
Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, a następnie smażymy na patelni do momentu, gdy pieczarki puszczą sok.
4. Krok
Do miski z żółtkami dodajemy usmażone pieczarki, cebulę, majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
5. Krok
Uzyskany farsz nakładamy na półówki jajek, tworząc kopczyki.
6. Krok
Gotowe jajka faszerowane podajemy na zimno lub ciepło. Smacznego!