REKLAMA

Źródło: OksanaKiian from Getty Images

Jajka faszerowane z pieczarkami

Jajka faszerowane to doskonała i szybka przekąska na różnego rodzaju przyjęcia.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 ks jajka Dodano do
  • 200 g pieczarki Dodano do
  • 1 ks cebula Dodano do
  • 4 łyżki majonez Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zostawiamy je do ostygnięcia, a następnie obieramy i przekrawamy na pół.

2. Krok

Żółtka wyjmujemy z jajek i przekładamy do miski.

3. Krok

Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę, a następnie smażymy na patelni do momentu, gdy pieczarki puszczą sok.

4. Krok

Do miski z żółtkami dodajemy usmażone pieczarki, cebulę, majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

5. Krok

Uzyskany farsz nakładamy na półówki jajek, tworząc kopczyki.

6. Krok

Gotowe jajka faszerowane podajemy na zimno lub ciepło. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy