REKLAMA

Źródło: grkphoto from Getty Images

Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką to klasyczny przepis na smakowite przekąski, które są idealne na wszelkiego rodzaju spotkania i imprezy. Delikatne jajka wypełnione są pikantnym farszem ze szynki, majonezu i przypraw, tworząc niezwykle smakowitą i satysfakcjonującą ucztę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 ks jajka Dodano do
  • 200 g szynka Dodano do
  • 100 g majonez Dodano do
  • 2 Szczypta sól Dodano do
  • 2 Szczypta pieprz Dodano do
  • czerwona papryka Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz je i przekrój na pół.

2. Krok

Wyjmij żółtka z jajek i umieść je w miseczce.

3. Krok

Dodaj do żółtek szynkę, majonez, sól i pieprz.

4. Krok

Pokrój paprykę w drobną kostkę.

5. Krok

Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstał jednolity farsz.

6. Krok

Nafaszeruj półeczka jaj farszem, a następnie podawaj jako przekąskę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy