REKLAMA

Jajka faszerowane na wielkanoc

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 6 jajka na twardo Dodano do
  • 3 łyżka stołowa musztarda pełnotłusta Dodano do
  • 80 g masło Dodano do
  • 60 g ser przetworzony w osłonce Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.

Ugotowane na twardo jajka przekrajacie na pół i wyjmujecie żółtko. Żółtka wkładacie do miski i dodajecie miękkie masło, ser topiony i musztardę. Wszystko razem dobrze mieszacie widelcem. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku. Ja dodałam także trochę mielonej czerwonej papryki. Przygotowanym nadzieniem wypełniacie białka jajek. Ja jeszcze posypałam trochę mielonej czerwonej papryki na ozdobę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy