REKLAMA

Źródło: jatrax from Getty Images

Jabłkowo-marchwiowy ciasto

Świetne zdrowe ciasto jabłkowo-marchwiowe pełne witamin i błonnika. To ciasto to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodkości.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 2 szt jabłko Dodano do
  • 2 szt marchewki Dodano do
  • 200 g cukier brązowy Dodano do
  • 200 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 4 szt jajko Dodano do
  • 50 ml olej Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Najpierw przygotowujemy składniki. Obieramy jabłka, oczyszczamy i ścieramy na drobno. Tak samo przygotowujemy marchew.

2. Krok

W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.

3. Krok

W innej misce ubijemy jajka z cukrem i olejem, a następnie dodajemy starte jabłka i marchew.

4. Krok

Następnie stopniowo dodajemy suchą mieszankę do jajecznej mieszanki i wszystko dokładnie mieszamy.

5. Krok

Ciasto wylewamy do wysmarowanej i wysypanej mąką formy, a następnie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1 godzinę.

6. Krok

Po upieczeniu ciasta pozwalamy mu ostygnąć, a potem możemy go udekorować według własnych wyobrażeń.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy