REKLAMA
Źródło: fotogal for iStockPhotos
Jabłko czerwonej kapusty
Klasyczne niemieckie danie, które szczególnie chętnie podawane jest w chłodnym okresie roku. Czerwona kapusta z jabłkami to pyszny dodatek do mięsa i ziemniaków.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Czerwona kapusta
- 1 Kawałek Czerwona kapusta (około 1kg)
- 2 Kawałek jabłko
- 1 Kawałek cebula
Przyprawy
- 2 Łyżka masło
- 2 Łyżka cukier
- 200 ml czerwone wino
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 2 Kawałek Goździki
- 1 Kawałek liść laurowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Aby przygotować czerwoną kapustę z jabłkami, najpierw przygotuj kapustę, jabłka i cebulę.
2. Krok
Czerwoną kapustę i jabłka smaż w patelni z masłem, aż dobrze się podduszą, około 10 minut.
3. Krok
Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż kapusta będzie miękka. Czerwona kapusta z jabłkami wymaga około 40 minut gotowania, aby była wystarczająco miękka.