REKLAMA

Źródło: fotogal for iStockPhotos

Jabłko czerwonej kapusty

Klasyczne niemieckie danie, które szczególnie chętnie podawane jest w chłodnym okresie roku. Czerwona kapusta z jabłkami to pyszny dodatek do mięsa i ziemniaków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Czerwona kapusta

  • 1 Kawałek Czerwona kapusta (około 1kg) Dodano do
  • 2 Kawałek jabłko Dodano do
  • 1 Kawałek cebula Dodano do

Przyprawy

  • 2 Łyżka masło Dodano do
  • 2 Łyżka cukier Dodano do
  • 200 ml czerwone wino Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz Dodano do
  • 2 Kawałek Goździki Dodano do
  • 1 Kawałek liść laurowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Aby przygotować czerwoną kapustę z jabłkami, najpierw przygotuj kapustę, jabłka i cebulę.

2. Krok

Czerwoną kapustę i jabłka smaż w patelni z masłem, aż dobrze się podduszą, około 10 minut.

3. Krok

Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż kapusta będzie miękka. Czerwona kapusta z jabłkami wymaga około 40 minut gotowania, aby była wystarczająco miękka.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy