REKLAMA

Źródło: fotogal for iStockPhotos

Jabłko czerwonej kapusty

Klasyczne niemieckie danie, które szczególnie chętnie podawane jest w chłodnym okresie roku. Czerwona kapusta z jabłkami to pyszny dodatek do mięsa i ziemniaków.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Czerwona kapusta

  • 1 Kawałek Czerwona kapusta (około 1kg) Dodano do
  • 2 Kawałek jabłko Dodano do
  • 1 Kawałek cebula Dodano do

Przyprawy

  • 2 Łyżka masło Dodano do
  • 2 Łyżka cukier Dodano do
  • 200 ml czerwone wino Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz Dodano do
  • 2 Kawałek Goździki Dodano do
  • 1 Kawałek liść laurowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Aby przygotować czerwoną kapustę z jabłkami, najpierw przygotuj kapustę, jabłka i cebulę.

2. Krok

Czerwoną kapustę i jabłka smaż w patelni z masłem, aż dobrze się podduszą, około 10 minut.

3. Krok

Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż kapusta będzie miękka. Czerwona kapusta z jabłkami wymaga około 40 minut gotowania, aby była wystarczająco miękka.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy