REKLAMA

Jabłecznik z budyniem

Smaczny domowy jabłecznik z delikatnym budyniem, idealny na uroczyste okazje lub po prostu, kiedy masz ochotę na coś słodkiego. Przepis jest prosty i szybki, więc poradzi sobie także mniej doświadczony kucharz.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Składniki

  • 300 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 200 g masło Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do

Wypełnienie

  • 4 szt jabłka Dodano do
  • 1 opakowanie budyń waniliowy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa cukier Dodano do
  • 500 ml mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Użyj miksera, aby wymieszać mąkę, masło, cukier, jajka i proszek do pieczenia, aby zrobić ciasto.

2. Krok

Rozwałkuj ciasto i połóż je na dnie natłuszczonej formy do tarty.

3. Krok

Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne i zetrzyj je. Rozłóż starte jabłka równomiernie na drodze.

4. Krok

Przygotuj budyń waniliowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i wylej go na warstwę jabłek.

5. Krok

Piecz jabłecznik w piekarniku przez 40 minut i przed podaniem posyp go cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy