Źródło: Tatiana_Didenko from Getty Images
Gulasz wołowy
Gulasz wołowy, którego przygotowanie zajmuje więcej czasu, ale rezultat jest tego wart!
Składniki
- 1 kg Wołowina
- 2 szt marchew
- 2 szt Pietruszka
- 1 szt The Onion
- 4 goździki Czosnek
- 3 łyżka stołowa Oleje
- Sól, czarny pieprz
- liść laurowy
- Nowe przyprawy
Najnowsze ulotki
Procedura
Pokrój mięso na większe kawałki. Następnie usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni na oleju z obu stron na złoty kolor. Z mojego doświadczenia wynika, że mięso należy smażyć krótko, aby pozostało soczyste.
Pokrój cebulę, marchewkę, pietruszkę na kawałki i dodaj do mięsa. Do tej mieszanki dodaj zmiażdżony czosnek, liść laurowy, sól i pieprz. Następnie wszystko razem wymieszać.
Następnie dodaj wodę tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotować na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Od czasu do czasu mieszaj mięso podczas gotowania i dolewaj wody w razie potrzeby.
Gdy mięso jest miękkie, a sos wystarczająco gęsty, danie jest gotowe.