REKLAMA

Źródło: Tatiana_Didenko from Getty Images

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy, którego przygotowanie zajmuje więcej czasu, ale rezultat jest tego wart!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Wołowina Dodano do
  • 2 szt marchew Dodano do
  • 2 szt Pietruszka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 4 goździki Czosnek Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • Sól, czarny pieprz Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • Nowe przyprawy Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Pokrój mięso na większe kawałki. Następnie usmaż je na dobrze rozgrzanej patelni na oleju z obu stron na złoty kolor. Z mojego doświadczenia wynika, że mięso należy smażyć krótko, aby pozostało soczyste.

2. Krok

Pokrój cebulę, marchewkę, pietruszkę na kawałki i dodaj do mięsa. Do tej mieszanki dodaj zmiażdżony czosnek, liść laurowy, sól i pieprz. Następnie wszystko razem wymieszać.

3. Krok

Następnie dodaj wodę tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotować na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Od czasu do czasu mieszaj mięso podczas gotowania i dolewaj wody w razie potrzeby.

4. Krok

Gdy mięso jest miękkie, a sos wystarczająco gęsty, danie jest gotowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy