REKLAMA

Grzyby marynowane

Idealne jako przekąska lub dodatek do innych dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg grzybów Dodano do
  • 1 pokrojona w kostkę cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku posiekane Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier kryształ Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Umyj grzyby i pokrój je na mniejsze kawałki.

2. Krok

W rondlu lub garnku zagotuj wodę i ocet. Dodaj cebulę, czosnek, cukier, sól i pieprz. Gotuj przez około 5 minut.

3. Krok

Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Dodaj grzyby i gotuj przez około 5 minut.

5. Krok

Przełóż grzyby i cebulę do wyparzonego słoja.

6. Krok

Zalej grzyby przygotowanym sosem.

7. Krok

Dodaj posiekaną natkę pietruszki (opcjonalnie).

8. Krok

Słoik z grzybami odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby grzyby zdążyły się dobrze zamarynować.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciasta

370 przepisy