REKLAMA

Grzyby marynowane

Idealne jako przekąska lub dodatek do innych dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg grzybów Dodano do
  • 1 pokrojona w kostkę cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku posiekane Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier kryształ Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Umyj grzyby i pokrój je na mniejsze kawałki.

2. Krok

W rondlu lub garnku zagotuj wodę i ocet. Dodaj cebulę, czosnek, cukier, sól i pieprz. Gotuj przez około 5 minut.

3. Krok

Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Dodaj grzyby i gotuj przez około 5 minut.

5. Krok

Przełóż grzyby i cebulę do wyparzonego słoja.

6. Krok

Zalej grzyby przygotowanym sosem.

7. Krok

Dodaj posiekaną natkę pietruszki (opcjonalnie).

8. Krok

Słoik z grzybami odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby grzyby zdążyły się dobrze zamarynować.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy