REKLAMA
Grzyby marynowane
Idealne jako przekąska lub dodatek do innych dań.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 1 kg grzybów
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 1 łyżeczka cukier kryształ
- 1 łyżeczka sól
- 1⁄4 łyżeczki pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Umyj grzyby i pokrój je na mniejsze kawałki.
2. Krok
W rondlu lub garnku zagotuj wodę i ocet. Dodaj cebulę, czosnek, cukier, sól i pieprz. Gotuj przez około 5 minut.
3. Krok
Wlej olej i dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Dodaj grzyby i gotuj przez około 5 minut.
5. Krok
Przełóż grzyby i cebulę do wyparzonego słoja.
6. Krok
Zalej grzyby przygotowanym sosem.
7. Krok
Dodaj posiekaną natkę pietruszki (opcjonalnie).
8. Krok
Słoik z grzybami odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby grzyby zdążyły się dobrze zamarynować.