REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/30Pd2sHFrdXDy2KHOt2b/90f163570e61f4fd8b9ddd506468fe.jpeg)
Źródło: gbh007 from Getty Images
Grillowany pstrąg
Grillowany pstrąg to idealne danie na lato.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 kawałek Pstrąg
- 1 kawałek cytryna
- 4 goździki Czosnek
- Rosemary
- 150 g masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzej grill do średnio wysokiej temperatury.
2. Krok
Pstrąga przemyj i osusz ręcznikiem papierowym.
3. Krok
Cytrynę pokrój w cienkie plastry, czosnek i rozmaryn drobno posiekaj.
4. Krok
Pokrój pstrąga z obu stron i napełnij pokrojonym cytryną, czosnkiem i rozmarynem.
5. Krok
Roztopy masło i udekoruj nim pstrąga.
6. Krok
Włóż pstrąga na grill i grilluj przez 5 do 7 minut z każdej strony.
7. Krok
Przed podaniem pstrąga skrop go sokiem z cytryny.