REKLAMA
Źródło: Slatan from Canva
Grillowane udka z kurczaka w piekarniku
Przepis na udka z kurczaka bez kości grillowane w piekarniku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Bez kości udka z kurczaka
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- 2 goździki Czosnek
- 1 łyżka Papryka
- 1 łyżka Majorana
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Zacznij od opłukania udek kurczaka i osuszenia ich ręcznikiem papierowym.
2. Krok
Udka są następnie nacierane zmiażdżonym czosnkiem, posypywane papryką, majerankiem, solą i pieprzem.
3. Krok
Następnie skrop udka kurczaka oliwą z oliwek.
4. Krok
Umieść uda kurczaka w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i grilluj przez około 50 minut lub do momentu, aż mięso będzie pięknie złocistobrązowe i soczyste, od czasu do czasu skrapiam uda zrumienionym olejem. Dzięki temu mięso jest delikatne i soczyste.