REKLAMA
Gorąca czekolada
Dla mnie zdecydowanie najlepsza domowa gorąca czekolada. Przygotowanie jest bardzo proste!
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 56 g Dobrej jakości mleczna lub ciemna czekolada
- 11⁄2 kubek Mleko pełne
- 2 łyżeczka Cukier trzcinowy
- 1 łyżeczka kakao
- Szczypta soli
- Bita śmietana
- 1 łyżka stołowa Cukier puder
- Kakao do przesiewania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Zacznij od podgrzania mleka w rondelku. Podczas podgrzewania pokrój czekoladę na mniejsze kawałki.
2. Krok
Dodaj posiekaną czekoladę, cukier trzcinowy, kakao i sól do podgrzanego mleka (mleko nie może się zagotować) i mieszaj trzepaczką, aż wszystko się dobrze połączy.
3. Krok
Odstaw gorącą czekoladę na bok na czas ubijania śmietany z cukrem pudrem.
4. Krok
Podawać w szklance, udekorować bitą śmietaną i przesianym kakao.