REKLAMA
Faszerowane pieczarki
Pieczarki faszerowane to doskonały wybór na przystawkę lub danie główne. Aromatyczne, soczyste pieczarki wypełnione pysznym farszem to prawdziwa uczta dla miłośników grzybów.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 12 dużych pieczarek
- 200 g mięsa mielonego (np. wieprzowe lub kurczak)
- 1 The Onion
- 2 łyżki oleju
- 50 g tartego sera (np. mozarella, ementaler)
- sól, pieprz do smaku
- zioła do smaku (np. bazylia, tymianek)
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Pieczarki oczyść, a nóżki odetnij i drobno posiekaj.
2. Krok
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
3. Krok
Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć posiekaną cebulę, czosnek i nóżki pieczarek. Smaż, aż będą miały złoty kolor.
4. Krok
Dodaj mięso mielone do patelni, smaż aż będzie dobrze ugotowane. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Na koniec dodaj starty ser, wymieszaj i gotuj, aż ser się rozpuści.
5. Krok
Natłocz farsz do kapeluszy pieczarek, ustaw je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Krok
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.
7. Krok
Podawaj gorące.