REKLAMA

Źródło: FB: Proste przepisy na najlepsze potrawy

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Tradycyjny polski przepis na pełne smaku, aromatyczne danie, które jest jednocześnie prostością przygotowania. Idealny na zimę, kiedy szukamy ciepłych i pysznych posiłków.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Fasolka

  • 500 g ugotowanej białej fasoli Dodano do

Dodatkowe składniki

  • 500 g kiełbasy Dodano do
  • 2 Sztuka duże cebule Dodano do
  • 4 zęby czosnku Dodano do
  • 2 łyżki słodkiej papryki Dodano do
  • 1 Łyżka tłustego smalcu Dodano do
  • 2 Okulary bulionu Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Ugotuj beczułkę fasoli stosując się do instrukcji na opakowaniu.

2. Krok

Pokrój kiełbasę w plastry i wrzuć na rozgrzewany tłuszcz. Smaż do momentu, aż nabrają złotego koloru.

3. Krok

Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i smaż do zeszklenia.

4. Krok

Dodaj posiekany czosnek oraz paprykę i dusz wszystko razem przez około 5 minut.

5. Krok

Dodaj ugotowaną fasolę i bulion, a następnie dusz na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

6. Krok

Pod koniec dodaj sól i pieprz do smaku.

7. Krok

Podawaj z chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy