REKLAMA
Duszona czerwona kapusta
Przepis na duszoną czerwoną kapustę, która idealnie pasuje do kaczki.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt kapusta czerwona
- 3 łyżka stołowa olej
- 1 szt The Onion
- 4 łyżka stołowa cukier kryształ
- 2 łyżka stołowa ocet
- Sól
- kminek
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Usuń górne liście kapusty, umyj i posiekaj na drobno. Następnie posól to i pozostaw na chwilę.
2. Krok
Obieramy i siekamy cebulę na drobno. Smażymy ją na oleju do momentu, kiedy stanie się szklista, następnie dodajemy cukier i pozwalamy mu skarmelizować. Musimy ciągle mieszać cebulę z cukrem, aby się nie przypaliła.
3. Krok
Następnie dodajemy kapustę do cebuli, posypujemy ją kminem rzymskim, przyprawami i polewamy odrobiną octu.
4. Krok
Kapustę również podlewamy wodą w razie potrzeby i dusimy ją pod przykryciem do miękkości. Jeśli potrzeba, co jakiś czas dodajemy trochę wody i mieszamy.