REKLAMA

Duszona czerwona kapusta

Przepis na duszoną czerwoną kapustę, która idealnie pasuje do kaczki.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt kapusta czerwona Dodano do
  • 3 łyżka stołowa olej Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 4 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 2 łyżka stołowa ocet Dodano do
  • Sól Dodano do
  • kminek Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Usuń górne liście kapusty, umyj i posiekaj na drobno. Następnie posól to i pozostaw na chwilę.

2. Krok

Obieramy i siekamy cebulę na drobno. Smażymy ją na oleju do momentu, kiedy stanie się szklista, następnie dodajemy cukier i pozwalamy mu skarmelizować. Musimy ciągle mieszać cebulę z cukrem, aby się nie przypaliła.

3. Krok

Następnie dodajemy kapustę do cebuli, posypujemy ją kminem rzymskim, przyprawami i polewamy odrobiną octu.

4. Krok

Kapustę również podlewamy wodą w razie potrzeby i dusimy ją pod przykryciem do miękkości. Jeśli potrzeba, co jakiś czas dodajemy trochę wody i mieszamy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy