Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=oY15bfJiqSY
Domowy Kapsalon
Kapsalon to danie pochodzące z Rotterdamu, które jest popularne wśród młodych ludzi w Niderlandach. Dosłownie tłumaczy się jako \salon fryzjerski\ a nazwa pochodzi od salonu fryzjerskiego, gdzie po raz pierwszy zostało ono zamówione. To jest minutka, która zawiera kebab, frytki, sałatkę i sos.
Składniki
- 500 g frytek
- 400 g mięsa kebab
- 200 g sera gouda
- 1 duży cebula
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- Sałatka lodowa
- 4 łyżki sosu czosnkowego
- 4 łyżki sosu chilli
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
Procedura
Upiecz frytki zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Na patelni podsmaż mięso kebab, aż będzie dobrze przyrumienione.
Na upieczone frytki wyłóż mięso kebab i posyp startym serem gouda.
Wstaw do piekarnika i piecz, aż ser się rozpuści i zrumieni.
W międzyczasie pokrój cebulę, pomidory, ogórek i sałatę.
Wyjmij frytki z piekarnika i na wierzch wyłóż pokrojone warzywa.
Na koniec polej danie sosem czosnkowym i sosem chilli.
Podawaj gorące.