REKLAMA
Źródło: alisafarov from Canva
Domowa papryka do smarowania tostów
Przepis na domową pastę paprykową na tosty.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 2 Kawałki Awokado
- 1 kawałek czerwona papryka
- 2 Kawałki Cebula dymka
- 3 Kawałki Sery twarde
- 150 gramy Kwaśna śmietana
- 1 łyżeczka Sole
- Szczypta czarnego pieprzu
- Szczypta mielonej papryki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Wyjąć awokado, oczyścić i pokroić na małe kawałki.
2. Krok
Umyj czerwoną paprykę, oczyść ją z nasion i pokrój na małe kawałki.
3. Krok
Cebulę dymkę oczyścić i pokroić w cienkie plasterki.
4. Krok
Zetrzeć ser na grubej tarce.
5. Krok
Umieść pokrojone awokado, paprykę, cebulę, starty ser, śmietanę, sól, pieprz i paprykę w misce. Wszystko dokładnie wymieszać.
6. Krok
Pozostaw pastę paprykową na chwilę w lodówce, aby wszystkie smaki się wymieszały.
7. Krok
Pasta paprykowa jest gotowa do podania z tostami.