REKLAMA
Źródło: botamochi from Getty Images
Dieta kapuściana
Przepis na idealną zupę kapuścianą, która nadaje się na obiad w okresie diety.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt Kapusta
- 1 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 1 szt marchewki
- 1 szt Pietruszka
- 1 szt seler
- 2 łyżka stołowa Oleje
- 11⁄2 litry wody
- 2 szt liście laurowe
- 5 szt Przyprawy
- Sól i mielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Oczyść, umyj i posiekaj kapustę, cebulę, czosnek, marchewkę, pietruszkę i seler. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
2. Krok
Podsmażam cebulę i czosnek na oleju.
3. Krok
Dodaję warzywa i krótko podsmażam.
4. Krok
Zalewam wodą, dodaję liście laurowe i przyprawy. W razie potrzeby dodaję do zupy sól i pieprz.
5. Krok
Gotuję wszystko razem przez około 30 minut. Zupa powinna być gotowa, gdy kapusta jest miękka, ale wciąż chrupiąca.