REKLAMA
Źródło: yasuhiroamano from Getty Images
Czosnkowa zupa z rosołu
Czosnkowa zupa z rosołu to zdrowa zupa, która rozgrzeje cię w chłodne dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt The Onion
- 6 szt ząbek czosnku
- 1 l Rosół
- 2 szt mąka samozbrylająca
- 1 szt masło
- sól i pieprz
- chleb
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Przygotuj wszystkie składniki.
2. Krok
Na maśle smaż pokrojoną cebulę i czosnek, aż zmienią kolor.
3. Krok
Dodaj mąkę i mieszaj, aż się połączy z masłem i cebulą.
4. Krok
Stopniowo dodawaj rosół, mieszaj i gotuj, aż zupa zgęstnieje.
5. Krok
Dodaj sól i pieprz według smaku.
6. Krok
Podawaj gorącą zupę czosnkową z chlebem.