REKLAMA
Cuketowe brownie
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 240 g Cukinia starta i odsączona
- 1 banan
- 1 jajko
- 150 g białego jogurtu
- 270 g mąki pszennej
- 2 łyżki Trzciny cukrowej
- 3 łyżki Kakao
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- 1 łyżka Cynamon
- 2 łyżki Soda Bicarbonat herbaty
- Szczypta Narzędzia
- 100 g Gorącej czekolady
- 140 ml Bita śmietana
- Dżem
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
Do pieczenia użyłem okrągłej formy o średnicy 28 cm.
2. Krok
Ścieramy cukinię i wykręcamy w dłoniach.
3. Krok
Dodajemy do miski, dodajemy banan, jogurt i jajko i razem to miksujemy.
4. Krok
Dodajemy olej, cynamon, cukier, sodę oczyszczoną, kakao i sól i mieszamy.
5. Krok
Na koniec dodajemy mąkę i wszystko ubijamy.
6. Krok
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
7. Krok
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przy 180/45 minut lub według potrzeb. (Test patyczkiem)
8. Krok
Wybieramy i pozwalamy ostygnąć.
9. Krok
Smarujemy dżemem, użyłem smaku aronii.
10. Krok
Czekoladę ze śmietanką topimy w kąpieli wodnej i polewamy brownie. Pozostaw