REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/8IL1gY5vHnxGM9oCPQki/c6b6223794c992082a488d48a2ca5c.jpeg)
Źródło: manyakotic from Getty Images
Ciasto szpinakowe z ciasta francuskiego
Przepis na pikantne szpinakowe ciasto francuskie z serem.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 500 g Mrożony szpinak
- 500 g Ciasto francuskie
- 200 g Tarty ser
- 5 szt jajka
- sól do smaku
- Mielony czarny pieprz do smaku
- 100 g Posiekany boczek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
75 min.
1. Krok
Rozmrozić szpinak.
2. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i rozwałkuj ciasto francuskie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Krok
Podsmaż posiekany boczek na patelni. Gdy boczek lekko się zrumieni, dodać szpinak i mieszać na średnim ogniu.
4. Krok
Dodaj starty ser do masy i wymieszaj z jajkami. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku.
5. Krok
Wylej przygotowaną masę na ciasto francuskie i piecz w piekarniku przez około 30 minut. Po upieczeniu pozwól ciastu trochę ostygnąć i jest gotowe do podania.