REKLAMA

Źródło: manyakotic from Getty Images

Ciasto szpinakowe z ciasta francuskiego

Przepis na pikantne szpinakowe ciasto francuskie z serem.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 500 g Mrożony szpinak Dodano do
  • 500 g Ciasto francuskie Dodano do
  • 200 g Tarty ser Dodano do
  • 5 szt jajka Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • Mielony czarny pieprz do smaku Dodano do
  • 100 g Posiekany boczek Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

Rozmrozić szpinak.

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i rozwałkuj ciasto francuskie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Krok

Podsmaż posiekany boczek na patelni. Gdy boczek lekko się zrumieni, dodać szpinak i mieszać na średnim ogniu.

4. Krok

Dodaj starty ser do masy i wymieszaj z jajkami. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Wylej przygotowaną masę na ciasto francuskie i piecz w piekarniku przez około 30 minut. Po upieczeniu pozwól ciastu trochę ostygnąć i jest gotowe do podania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy