REKLAMA
Źródło: margouillatphotos from Getty Images
Ciasto czekoladowe
Regularnie piekę to pyszne ciasto czekoladowe. Przygotowanie jest proste i szybkie, co czyni go świetnym wyborem na lekkie popołudnie.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 200 g Jakościowa ciemna czekolada
- 150 g Tłuszcz
- 150 g Nóż
- 150 g Cukier
- 4 kawałek jajka
- 1 kawałek Proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Rozpuść czekoladę i masło w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
2. Krok
W misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
3. Krok
Dodaj jajka, jedno po drugim, do suchej mieszaniny i wymieszaj. Następnie dodaj roztopioną czekoladę i masło i wymieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
4. Krok
Często wlewaj do przygotowanej blaszki i piecz w nagrzanym piekarniku od 40 do 45 minut, lub do momentu aż ciasto stanie się twarde. Pozwól mu całkowicie ostygnąć przed krojeniem.