REKLAMA

Źródło: margouillatphotos from Getty Images

Ciasto czekoladowe

Regularnie piekę to pyszne ciasto czekoladowe. Przygotowanie jest proste i szybkie, co czyni go świetnym wyborem na lekkie popołudnie.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g Jakościowa ciemna czekolada Dodano do
  • 150 g Tłuszcz Dodano do
  • 150 g Nóż Dodano do
  • 150 g Cukier Dodano do
  • 4 kawałek jajka Dodano do
  • 1 kawałek Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Rozpuść czekoladę i masło w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.

2. Krok

W misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia.

3. Krok

Dodaj jajka, jedno po drugim, do suchej mieszaniny i wymieszaj. Następnie dodaj roztopioną czekoladę i masło i wymieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.

4. Krok

Często wlewaj do przygotowanej blaszki i piecz w nagrzanym piekarniku od 40 do 45 minut, lub do momentu aż ciasto stanie się twarde. Pozwól mu całkowicie ostygnąć przed krojeniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy