REKLAMA
Ciasto bez pieczenia na bazie kwaśnej śmietany

Ciasto bez pieczenia na bazie kwaśnej śmietany

Ciasto bez pieczenia na bazie kwaśnej śmietany. Ta prosta smakołyk może być urozmaicona i przygotowana na różne sposoby i smaki. Idealne, gdy nie chcesz spędzać godzin w kuchni, piec, ale jednocześnie masz ochotę na coś świeżego, słodkiego, albo oczekujesz wizyty.

REKLAMA

Składniki

porcje
16

Narzędzia

  • 200 g długie ciastka Dodano do
  • 250 g Okrągłe biszkopty Dodano do
  • 1 konzerva Pomarańcze Dodano do

Krem

  • 750 g kwaśna śmietana Dodano do
  • 500 g Delikatny twaróg Dodano do
  • 200 g jogurt biały Dodano do
  • 2 pakiety Cukier waniliowy Dodano do
  • 60 g cukier puder Dodano do

Pomarańczowa polewa

  • 500 ml sok pomarańczowy Dodano do
  • 1 Pakiet Golden cob (proszek) Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W misce mieszamy wszystkie składniki. Pomarańcze z puszki kroimy na mniejsze kawałki. Na dno formy układamy okrągłe biszkopty. Polewamy je sokiem z puszki i nakładamy warstwę kremu. Na brzegach układamy długie biszkopty. Na kremie układamy kolejną warstwę biszkoptów. Na nich kładziemy połowę pomarańczy i znów część kremu. Ponownie układamy biszkopty i drugą połowę pomarańczy. Na wierzch smarujemy resztą kremu. Odstawiamy do lodówki.

2. Krok

W trochę soku (około 150ml) mieszamy złoty klas. Razem z miodem i resztą soku wlewamy do garnka i gotujemy, mieszając do zgęstnienia. Pozwalamy nieco ostygnąć. Następnie wlewamy na przygotowany tort i odstawiamy do zastygnięcia w lodówce, najlepiej na noc.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy