REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/vqbf_mBEt4dof-oRdKnR/4840536e71f56aa9bc089abee534e4.png)
Ciasteczka z masłem orzechowym
Kruche, słodkie i pełne naturalnego smaku - takie są nasze ciasteczka z masłem orzechowym. Idealne na podwieczorek czy jako przekąska do kawy.
REKLAMA
Składniki
porcje
20
- 120 g Masło orzechowe
- 100 g cukier
- 1 szkło Mąka
- 1 ks jajko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 st.C. W misce połącz masło orzechowe, cukier, mąkę i jajko. Ugnieć ciasto.
2. Krok
Podziel ciasto na 20 części i uformuj z nich placki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Krok
Piecz ciasteczka przez około 12 minut, do momentu aż będą złociste. Ostudź na kratce.