REKLAMA

Ciasteczka z borówkami

Pyszne i mięciutkie :)

REKLAMA

Składniki

porcje
20

Mieszanka jagodowa

  • 110 g Borówki leśne Dodano do
  • sok z cytryny Dodano do
  • Cukier trzcinowy lub syrop klonowy do smaku Dodano do
  • 1 łyżka stołowa skrobia kukurydziana Dodano do

Koszyk

  • 120 g zmiękczone masło Dodano do
  • 130 g Trzcinowy cukier Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 220 g Gładka mąka speltowa Dodano do
  • 6 g proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Przygotujemy mieszankę jagodową: Jagody, cukier, sok z cytryny gotujemy trochę (możemy podlać małą ilością wody). Kiedy jagody są rozgotowane, dodajemy skrobię, mieszamy i gotujemy przez chwilę. Zdejmujemy z ognia i pozwalamy wystygnąć.

2. Krok

Ubijamy masło + cukier, dodajemy jajko. Stopniowo wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Połączymy mieszankę z ciastem, przykryjemy i odstawimy do lodówki na co najmniej 30 min. Następnie za pomocą łyżeczki nabieramy ciasto i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 8-10 min przy 180°C (w zależności od piekarnika). Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia na kratce i gotowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2161 przepisy

Zupy i buliony

346 przepisy

Dania mięsne

1117 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Makaron

239 przepisy

Śniadanie

473 przepisy

Kolacja

2022 przepisy

Deser

1522 przepisy

Ciastka

350 przepisy

Ciasta

379 przepisy