REKLAMA

Chrupiące ogórki kiszone

Przepis na chrupiące ogórki kiszone, które nadają się jako dodatek do wielu dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

3 kg korniszonów

  • 2 Nowe przyprawy Dodano do
  • 4 Czarny pieprz Dodano do
  • 1 liść laurowy Dodano do
  • marchewki Dodano do
  • koperek Dodano do

Infuzja:

  • 2 l woda Dodano do
  • 125 g cukier kryształ Dodano do
  • 75 g sól Dodano do
  • 350 ml ocet jabłkowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Marchew i cebulę obrać, pokroić w krążki. Dokładnie umyć ogórki.

2. Krok

Umieść kilka marchewek, cebulę, 2 kulki ziela angielskiego, 4 ziarenka czarnego pieprzu, 1 liść laurowy i kawałek koperku w czystych szklanych słoikach.

3. Krok

Następnie umieść ogórki w słoiku.

4. Krok

W rondelku wymieszaj wodę z octem, cukrem i solą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez chwilę.

5. Krok

Zalać ogórki gorącą solanką.

6. Krok

Zamknąć słoiki i sterylizować ogórki we wrzącej wodzie przez 5 minut.

7. Krok

Pozostawić pod kocem do ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy