REKLAMA

Chrupiące ogórki kiszone

Przepis na chrupiące ogórki kiszone, które nadają się jako dodatek do wielu dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

3 kg korniszonów

  • 2 Nowe przyprawy Dodano do
  • 4 Czarny pieprz Dodano do
  • 1 liść laurowy Dodano do
  • marchewki Dodano do
  • koperek Dodano do

Infuzja:

  • 2 l woda Dodano do
  • 125 g cukier kryształ Dodano do
  • 75 g sól Dodano do
  • 350 ml ocet jabłkowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Marchew i cebulę obrać, pokroić w krążki. Dokładnie umyć ogórki.

2. Krok

Umieść kilka marchewek, cebulę, 2 kulki ziela angielskiego, 4 ziarenka czarnego pieprzu, 1 liść laurowy i kawałek koperku w czystych szklanych słoikach.

3. Krok

Następnie umieść ogórki w słoiku.

4. Krok

W rondelku wymieszaj wodę z octem, cukrem i solą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez chwilę.

5. Krok

Zalać ogórki gorącą solanką.

6. Krok

Zamknąć słoiki i sterylizować ogórki we wrzącej wodzie przez 5 minut.

7. Krok

Pozostawić pod kocem do ostygnięcia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciasta

370 przepisy