REKLAMA

Źródło: Pixabay

Chrupiące gofry

Chrupiące gofry to idealny pomysł na udany weekendowy śniadanie. Lekkie, miękkie w środku a z wierzchu chrupiące - to przepis, który pokocha cała rodzina.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
  • 2 łyżki cukru Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przesiej mąkę do miski z solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.

2. Krok

W oddzielnej misce roztrzep jajka, dodaj mleko, olej roślinny i ekstrakt waniliowy.

3. Krok

Następnie połącz suche składniki z mokrymi, mieszając jednocześnie.

4. Krok

Podgrzej gofrownicę.

5. Krok

Na rozgrzaną gofrownicę nałóż 1/3 szklanki ciasta i piecz gofry według instrukcji producenta, aż będą złoto-brązowe.

6. Krok

Gofry podawaj na ciepło, z ulubionymi dodatkami jak owoce, bita śmietana, syrop klonowy, nutella, jogurt, itp.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy