REKLAMA
Źródło: Pixabay
Chrupiące gofry
Chrupiące gofry to idealny pomysł na udany weekendowy śniadanie. Lekkie, miękkie w środku a z wierzchu chrupiące - to przepis, który pokocha cała rodzina.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1⁄2 łyżeczki soli
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Przesiej mąkę do miski z solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.
2. Krok
W oddzielnej misce roztrzep jajka, dodaj mleko, olej roślinny i ekstrakt waniliowy.
3. Krok
Następnie połącz suche składniki z mokrymi, mieszając jednocześnie.
4. Krok
Podgrzej gofrownicę.
5. Krok
Na rozgrzaną gofrownicę nałóż 1/3 szklanki ciasta i piecz gofry według instrukcji producenta, aż będą złoto-brązowe.
6. Krok
Gofry podawaj na ciepło, z ulubionymi dodatkami jak owoce, bita śmietana, syrop klonowy, nutella, jogurt, itp.