REKLAMA

Źródło: Pixabay

Chrupiące gofry

Chrupiące gofry to idealny pomysł na udany weekendowy śniadanie. Lekkie, miękkie w środku a z wierzchu chrupiące - to przepis, który pokocha cała rodzina.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
  • 2 łyżki cukru Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przesiej mąkę do miski z solą, cukrem i proszkiem do pieczenia.

2. Krok

W oddzielnej misce roztrzep jajka, dodaj mleko, olej roślinny i ekstrakt waniliowy.

3. Krok

Następnie połącz suche składniki z mokrymi, mieszając jednocześnie.

4. Krok

Podgrzej gofrownicę.

5. Krok

Na rozgrzaną gofrownicę nałóż 1/3 szklanki ciasta i piecz gofry według instrukcji producenta, aż będą złoto-brązowe.

6. Krok

Gofry podawaj na ciepło, z ulubionymi dodatkami jak owoce, bita śmietana, syrop klonowy, nutella, jogurt, itp.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy