REKLAMA
Źródło: irynamelnykphotos from Canva
Chleb bez glutenu
Smaczny i aromatyczny chleb, który jest idealny dla osób, które muszą lub chcą ograniczyć spożycie glutenu. Ten przepis jest prosty i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności w pieczeniu.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 400 g Mąka bezglutenowa
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżeczki Suszone drożdże
- 1 łyżeczka cukier
- 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek
- 400 ml woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
Wymieszaj wszystkie suche składniki (mąka, sól, drożdże, cukier) w misce.
2. Krok
Dodaj oliwę z oliwek i wodę.
3. Krok
Wymieszaj wszystko do konsystencji gładkiego ciasta.
4. Krok
Pozwól ciastu odpocząć w ciepłym miejscu przez 1 godzinę.
5. Krok
Rozgrzej piekarnik do 190 °C.
6. Krok
Piecz chleb bezglutenowy przez 45-50 minut.