REKLAMA

Źródło: irynamelnykphotos from Canva

Chleb bez glutenu

Smaczny i aromatyczny chleb, który jest idealny dla osób, które muszą lub chcą ograniczyć spożycie glutenu. Ten przepis jest prosty i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności w pieczeniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 400 g Mąka bezglutenowa Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 2 łyżeczki Suszone drożdże Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier Dodano do
  • 2 łyżki stołowe oliwa z oliwek Dodano do
  • 400 ml woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

Wymieszaj wszystkie suche składniki (mąka, sól, drożdże, cukier) w misce.

2. Krok

Dodaj oliwę z oliwek i wodę.

3. Krok

Wymieszaj wszystko do konsystencji gładkiego ciasta.

4. Krok

Pozwól ciastu odpocząć w ciepłym miejscu przez 1 godzinę.

5. Krok

Rozgrzej piekarnik do 190 °C.

6. Krok

Piecz chleb bezglutenowy przez 45-50 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy