REKLAMA
Źródło: Engin Akyurt from Pexels
Chińskie makaron z warzywami
Chińskie makaron z warzywami to odżywczy posiłek pełen smaku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 200 g chińskie kluski
- 2 kawałek marchewki
- 1 kawałek Papryki
- 1 kawałek The Onion
- 2 łyżka pieprz czarny mielony
- 2 łyżka Sojowy sos
- brokuły
- ogórek
Dodatkowe składniki
- 2 Łyżka olej
- Sezam
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotujemy chińskie makarony zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Następnie przepłuczemy makaron w zimnej wodzie i odłożymy na bok.
2. Krok
Na średniej wielkości patelni podgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i smażymy ją, aż stanie się miękka i złocista.
3. Krok
Dodajemy startą marchewkę, posiekaną paprykę, brokuły i dusimy kolejne 5 minut.
4. Krok
Do mieszanki dodajemy ugotowane makaron, sos sojowy, ogórek i czarny pieprz. Wszystko dobrze mieszamy i smażymy przez kolejne 2 minuty.
5. Krok
Gotowe chińskie makarony podajemy posypane sezamem.