REKLAMA

Źródło: Engin Akyurt from Pexels

Chińskie makaron z warzywami

Chińskie makaron z warzywami to odżywczy posiłek pełen smaku.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 200 g chińskie kluski Dodano do
  • 2 kawałek marchewki Dodano do
  • 1 kawałek Papryki Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 łyżka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 2 łyżka Sojowy sos Dodano do
  • brokuły Dodano do
  • ogórek Dodano do

Dodatkowe składniki

  • 2 Łyżka olej Dodano do
  • Sezam Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotujemy chińskie makarony zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Następnie przepłuczemy makaron w zimnej wodzie i odłożymy na bok.

2. Krok

Na średniej wielkości patelni podgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i smażymy ją, aż stanie się miękka i złocista.

3. Krok

Dodajemy startą marchewkę, posiekaną paprykę, brokuły i dusimy kolejne 5 minut.

4. Krok

Do mieszanki dodajemy ugotowane makaron, sos sojowy, ogórek i czarny pieprz. Wszystko dobrze mieszamy i smażymy przez kolejne 2 minuty.

5. Krok

Gotowe chińskie makarony podajemy posypane sezamem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy