REKLAMA

Źródło: Pexels

Bulion warzywny

Lżejsza wersja bulionu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g pietruszki Dodano do
  • 200 g selera Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 3 marchewki Dodano do
  • 1 pory Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 12 łyżeczki sól Dodano do
  • 4 litry wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Warzywa umyj, obierz i pokrój na kawałki.

2. Krok

W garnku zagotuj 4 litry wody i dodaj warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i sól.

3. Krok

Gotuj na małym ogniu przez około 1 godzinę, aż warzywa będą miękkie.

4. Krok

Przecedź bulion przez gęste sito lub płótno do gotowania.

5. Krok

Bulion można przechowywać w lodówce przez kilka dni lub zamrozić na później.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy