REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/_SKbVMGr6JEjTo84eC3v/52ed7537f5ef99d8de6632ff9f87e9.jpeg)
Borůvková buchta
Nejdříve si smícháme mouku, krupici, vanilkový cukr a vejce. Posléze přidáme jogurt a vše zamícháme. Nakonec přisypeme borůvky. Vlijeme do mísy, která je vystlaná pečícím papírem a pečeme cca 25-30 minut na 180 stupňů.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1⁄2 cukier waniliowy
- 100 g mąka razowa
- 1⁄2 Łyżka Proszek do pieczenia
- 120 g jogurt biały
- 150 g Jagoda
- 75 g Cukier trzcinowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Najpierw mieszamy mąkę, kaszę manę, cukier waniliowy i jajka.
2. Krok
Następnie dodajemy jogurt i wszystko mieszamy. Na końcu wsypujemy jagody.
3. Krok
Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.