REKLAMA
Źródło: Pexels
Bigos z młodej kapusty
Zdrowy dodatek do każdego dania.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg młodej kapusty
- 600 g mięsa np kiełbasy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki cukier kryształ
- 2 łyżki vinegar v1
- 2 łyżki posiekanego kopru
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso, aż się zarumieni.
2. Krok
Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie.
3. Krok
Dodaj kapustę i smaż przez kilka minut, aż kapusta zmięknie.
4. Krok
Dodaj mąkę i mieszaj, aż składniki się połączą.
5. Krok
Wlej bulion, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet i kopier. Doprowadź do wrzenia.
6. Krok
Zmniejsz ogień i pozwól na gotowanie przez ok. 30 minut, aż bigos zgęstnieje i składniki się połączą.
7. Krok
Dopraw do smaku solą i pieprzem.