REKLAMA
Biała kiełbasa

Biała kiełbasa

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg łopatki Dodano do
  • 15 g soli peklującej Dodano do
  • 2 g mielonego pieprzu czarnego Dodano do
  • 100 ml około przegotowanej letniej wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

600 min.
1. Krok

Mięso myjemy kroimy na mniejsze i mielimy maszynką do mięsa mielonego .

Biała kiełbasa - etap przygotowania 1
2. Krok

Do mięsa mielonego dodajemy peklującą sól mieszamy dość dokładnie i pozostawiany na 12 godzin do zapeklowania .

Biała kiełbasa - etap przygotowania 1
3. Krok

Po tym czasie dodajemy pieprz czarny i wodą szybko i energicznie mieszamy i tak przygotowane mięso nadziewamy do jelita wieprzowego .

4. Krok

Gotowa kiełbasę parzymy we wrzącej wodzie od zagotowania i zmniejszenia gazu około 15 minut .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy