REKLAMA

Barszcz z selerem naciowym

Nieco zmieniona wersja tradycyjnej zupy zwaną Barszczem. Kapustę zastąpiłam selerem naciowym i muszę powiedzieć, że smakowało to wspaniale.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 The Onion śruby Dodano do
  • 5 ziemniaki Dodano do
  • 1 Tekst z selerem naciowym Dodano do
  • 2 Marchewki Dodano do
  • 2 Pietruszka Dodano do
  • vegeta Dodano do
  • 3 sól Liście paproci Dodano do
  • kwaśna śmietana Dodano do
  • Olej kokosowy nie musi być Dodano do
  • Szczypiorek nie musi być barszcz Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Pokrojoną cebulę, marchew i pietruszkę smażymy na oleju kokosowym. Kiedy mieszanka jest dobrze wysmażona, dodajemy sól, vegetę, liść laurowy, ewentualnie inne przyprawy według własnego smaku. Zalewamy wodą do połowy garnka. Dodajemy obraną i pokrojoną na kostki buraka, a tuż przed końcem gotowania, kiedy warzywa są prawie gotowe, dodajemy seler naciowy i ziemniaki. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.

2. Krok

Podajemy w miseczkach, ozdabiamy i na koniec doprawiamy kwaśną śmietaną. My to lubimy tak.

3. Krok

Jeśli znam się na ziołach i umiesz zebrać TEN prawdziwy Barszcz Sosnowskiego, dodaj go do gotowania. Jest to typowe dla kuchni rosyjskiej.

4. Krok

Zupa smakuje wspaniale, nawet zimna przyjemnie orzeźwia.

5. Krok

Smacznego :-)

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy