Barszcz z selerem naciowym
Nieco zmieniona wersja tradycyjnej zupy zwaną Barszczem. Kapustę zastąpiłam selerem naciowym i muszę powiedzieć, że smakowało to wspaniale.
Składniki
- 2 The Onion śruby
- 5 ziemniaki
- 1 Tekst z selerem naciowym
- 2 Marchewki
- 2 Pietruszka
- vegeta
- 3 sól Liście paproci
- kwaśna śmietana
- Olej kokosowy nie musi być
- Szczypiorek nie musi być barszcz
Najnowsze ulotki
Procedura
Pokrojoną cebulę, marchew i pietruszkę smażymy na oleju kokosowym. Kiedy mieszanka jest dobrze wysmażona, dodajemy sól, vegetę, liść laurowy, ewentualnie inne przyprawy według własnego smaku. Zalewamy wodą do połowy garnka. Dodajemy obraną i pokrojoną na kostki buraka, a tuż przed końcem gotowania, kiedy warzywa są prawie gotowe, dodajemy seler naciowy i ziemniaki. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.
Podajemy w miseczkach, ozdabiamy i na koniec doprawiamy kwaśną śmietaną. My to lubimy tak.
Jeśli znam się na ziołach i umiesz zebrać TEN prawdziwy Barszcz Sosnowskiego, dodaj go do gotowania. Jest to typowe dla kuchni rosyjskiej.
Zupa smakuje wspaniale, nawet zimna przyjemnie orzeźwia.
Smacznego :-)