REKLAMA
Źródło: FB: Varenie je radosť.
Barszcz z botwiny
Przepis na pyszną wegetariańską zupę barszcz bez mięsa.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt Narzędzia
- 2 szt ziemniaki
- 1 szt The Onion
- 2 szt marchew
- 1⁄2 Głowy kapusta
- 2 goździki Czosnek
- 1 puszka Fasola
- 2 łyżka stołowa oliwy z oliwek
- 3 łyżka stołowa Pomidorowego koncentratu
- 1 łyżka stołowa Jabłkowego octu
- Sól i czarny pieprz
- kwaśna śmietana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, podgrzewamy ją i dodajemy do niej pokrojoną cebulę, marchew i czosnek. Wszystko razem dusimy do miękkości.
2. Krok
Następnie dodajemy startą rzepę i pokrojone na małe kawałki ziemniaki. Wszystko razem dusimy na średnim ogniu przez około 10 minut.
3. Krok
Następnie dodajemy kapustę pokrojoną w cienkie paski, passatę pomidorową, ocet, sól i pieprz. Wszystko zalewamy wodą, tak, aby wszystkie składniki były pod wodą. Przykrywamy garnek i gotujemy barszcz na średnim ogniu przez około 30 minut.
4. Krok
Na końcu dodajemy także fasolę i gotujemy ją jeszcze przez 5 minut.
5. Krok
Gotowy barszcz podajemy z kwaśną śmietaną.