REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť.

Barszcz z botwiny

Przepis na pyszną wegetariańską zupę barszcz bez mięsa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt Narzędzia Dodano do
  • 2 szt ziemniaki Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt marchew Dodano do
  • 12 Głowy kapusta Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 1 puszka Fasola Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwy z oliwek Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Pomidorowego koncentratu Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Jabłkowego octu Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
  • kwaśna śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, podgrzewamy ją i dodajemy do niej pokrojoną cebulę, marchew i czosnek. Wszystko razem dusimy do miękkości.

2. Krok

Następnie dodajemy startą rzepę i pokrojone na małe kawałki ziemniaki. Wszystko razem dusimy na średnim ogniu przez około 10 minut.

3. Krok

Następnie dodajemy kapustę pokrojoną w cienkie paski, passatę pomidorową, ocet, sól i pieprz. Wszystko zalewamy wodą, tak, aby wszystkie składniki były pod wodą. Przykrywamy garnek i gotujemy barszcz na średnim ogniu przez około 30 minut.

4. Krok

Na końcu dodajemy także fasolę i gotujemy ją jeszcze przez 5 minut.

5. Krok

Gotowy barszcz podajemy z kwaśną śmietaną.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy