REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/KfTMBgb-vtkgdbUhfVK-/13ded0b8113483bee5da6f28e5f19e.jpg)
Bananowe placuszki
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 2 kawałek jajko
- 1 kawałek banan
- 1 Pakiet proszek do pieczenia
- Mieszanka orzechów
- 1 Pakiet cukier waniliowy
- maliny
- syrop z agawy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce rozgnieść widelec banan na puree. Dodaj do niego dwa jajka, proszek do pieczenia i cały pakiet cukru waniliowego.
2. Krok
Rozgrzej naleśnikową patelnię i nałóż na nią trochę masła. Następnie wysyp ciasto łyżką na patelnię, formując placki o grubości około 1 cm. Smaż każdą stronę na około 1-2 minuty. Gotowe dekoruj malinami, orzechami i możesz je również polać syropem agawy.