REKLAMA
Bajaderki
Przygotuj również te pyszne jednoosobowe danie - niepieczone kulki rumowe. Możesz je obtaczać według własnych upodobań: w kakao, kokosie lub ozdobach cukierniczych.
REKLAMA
Składniki
porcje
25
- 270 g Płatki waniliowe
- 111 g Prażone orzechy pekan
- 130 g cukier puder
- 2 łyżka stołowa kakao
- 90 ml Korzenny ciemny rum
- 3 łyżka stołowa Syrop kukurydziany
- 2 łyżka stołowa woda
- 1⁄2 łyżeczka wanilia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W misce mieszamy posiekane wafelki waniliowe (podobne do biszkoptów waniliowych) z mielonymi orzechami.
Źródło: Youtube
2. Krok
Następnie dodajemy cukier puder i kakao. Mieszamy wszystko dobrze za pomocą łopatki.
Źródło: Youtube
3. Krok
W drugiej misce mieszamy rum, syrop kukurydziany, wodę i ekstrakt waniliowy.
Źródło: Youtube
4. Krok
Dodajemy płynną mieszaninę do suchej mieszaniny i dokładnie mieszamy razem. Następnie formujemy pojedyncze kulki za pomocą foremki do kul.
Źródło: Youtube
5. Krok
Rumowe kuleczki obtaczamy albo w kakao, albo w kokosie, bądź możemy użyć cukierniczych ozdobników.
Źródło: Youtube