REKLAMA

Źródło: pixabay

Babka dwukolorowa

Smaczna klasyczna babka, u nas prawie każdą niedzielę.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 5 szt jajko Dodano do
  • 200 g cukier puder Dodano do
  • 1 dcl olej Dodano do
  • 1 dl woda Dodano do
  • 200 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 2 łyżka stołowa kakao Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.
1. Krok

Jajka dzielimy na żółtka i białka. Z białek ubijam pianę.

2. Krok

Do żółtek dodaję cukier i ubijam. Dodajemy cukier waniliowy, olej i wodę. Ubijamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Na koniec ubijemy pianę. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy.

4. Krok

Formę do babki smarujemy i wysypujemy mąką. Wlewamy białe ciasto, a potem kakao. Pieczemy babkę w 170 stopniach przez 45 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy