REKLAMA
Aromatyczne pstrągi z grilla
Pstrągi z grilla to prosta w przygotowaniu propozycja na letnie grillowanie. Ryby doskonale komponują się z ziemniaczkami z grilla, a dodatki w postaci cytryny i ziół podkreślają ich smak i aromat.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 pstrągi oczyszczone z łusek i ości
- 2 łyżki oliwy
- 1⁄2 sok z cytryny
- 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (np. natka pietruszki, koper estragon)
- sól i pieprz do smaku
- Plastry cytryny i listki świeżych ziół do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Przygotuj grill, rozgrzej go do wysokiej temperatury. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek i posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem.
2. Krok
Polej pstrągi przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj, aby ryby chłonęły aromaty.
3. Krok
Umieść ryby na grillu, grilluj po 5 minut z każdej strony.
4. Krok
Podawaj pstrągi z plastrami cytryny i posiekanymi ziołami.