REKLAMA

Aromatyczne pstrągi z grilla

Pstrągi z grilla to prosta w przygotowaniu propozycja na letnie grillowanie. Ryby doskonale komponują się z ziemniaczkami z grilla, a dodatki w postaci cytryny i ziół podkreślają ich smak i aromat.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 pstrągi oczyszczone z łusek i ości Dodano do
  • 2 łyżki oliwy Dodano do
  • 12 sok z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (np. natka pietruszki, koper estragon) Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Plastry cytryny i listki świeżych ziół do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotuj grill, rozgrzej go do wysokiej temperatury. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek i posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem.

2. Krok

Polej pstrągi przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj, aby ryby chłonęły aromaty.

3. Krok

Umieść ryby na grillu, grilluj po 5 minut z każdej strony.

4. Krok

Podawaj pstrągi z plastrami cytryny i posiekanymi ziołami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy