REKLAMA

Aromatyczne pstrągi z grilla

Pstrągi z grilla to prosta w przygotowaniu propozycja na letnie grillowanie. Ryby doskonale komponują się z ziemniaczkami z grilla, a dodatki w postaci cytryny i ziół podkreślają ich smak i aromat.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 pstrągi oczyszczone z łusek i ości Dodano do
  • 2 łyżki oliwy Dodano do
  • 12 sok z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (np. natka pietruszki, koper estragon) Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Plastry cytryny i listki świeżych ziół do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotuj grill, rozgrzej go do wysokiej temperatury. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek i posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem.

2. Krok

Polej pstrągi przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj, aby ryby chłonęły aromaty.

3. Krok

Umieść ryby na grillu, grilluj po 5 minut z każdej strony.

4. Krok

Podawaj pstrągi z plastrami cytryny i posiekanymi ziołami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy