REKLAMA

Źródło: Facebook - Varenie je radosť.

Zupa z czerwonej soczewicy

Bardzo smaczna i szybka zupa z czerwonej soczewicy, którą można ugotować w 30 minut.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 opakowanie soczewica czerwona Dodano do
  • 3 szt marchewki Dodano do
  • 3 szt ziemniak Dodano do
  • 200 ml krem do gotowania Dodano do
  • 1 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 1 łyżka stołowa vegeta Dodano do
  • Czarny pieprz mielony Dodano do
  • sól Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Najpierw oczyść i pokrój w kostkę ziemniaki i marchewkę.

2. Krok

Do garnka wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy marchewkę. Po chwili dodaj ziemniaki i zalej wymaganą ilością wody. Im więcej wody, tym zupa będzie rzadsza.

3. Krok

Posolić zupę, dodać vegetę i czarny pieprz. Gotować przez około 15 minut.

4. Krok

Gdy czas dobiegnie końca, dodaj do zupy czerwoną soczewicę i gotuj przez kolejne 20 minut.

5. Krok

Około 5 minut przed końcem dodaj do zupy śmietanę do gotowania. Dodaj masło do zupy, gdy zostanie odstawiona z ognia. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

6. Krok

Odłóż kilka kostek marchewki z zupy i zmiksuj resztę. Powstanie bardzo smaczna, kremowa zupa. Podawać z kostkami marchewki, kiełbasą i posypką z jasnej cebuli.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy