Zupa rybna z warzywami
Szybkie, łatwe i niedrogie przygotowanie nawet dla niemowląt
Składniki
- 1 czerwona cebula
- 1 Większy ziemniak
- 100 g Ryba mrożona
- 1 Małe jajko
- 20 g Orkiszowa kasza manna
- 2 pomidor
- 90 g warzywa mrożone
- 1 l woda
- olej
- Kurkuma z imbirem
- sól
- Cały kminek
- oregano
- Przyprawy do ryb
- Przyprawy do gulaszu
- Mielona wędzona czerwona papryka
Najnowsze ulotki
Procedura
Na kropli oleju podsmażyć drobno pokrojoną czerwoną cebulę,dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka i kminek cały , podsmażyć.
Dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i obrane ze skórki pomidory,,,, /rada: pomidory kroimy i zanurzamy na chwilę w gorącej wodzie, żeby skórka zeszła😉/.
Posolić ziemniaki, pomidory i rybę, dodać przyprawy jak na zdjęciu co użyłam,,,i zalać wodą, gotować aż ziemniaki zmiękną.
Gdy ziemniaki będą miękkie dodać mrożone warzywa, ja użyłam mieszanki węgierskiej.
Z jajka i kaszy manny zrobić cieńsze ciasto i wrzucać łyżką do zupy , formować mini gnocchi ale nie całe nie bójcie się będą pływały na powierzchni nie będą to całe gnocchi, to częściowo zagęści zupę.
Na koniec doprawiamy jeszcze trochę wrzątkiem i gotowe.