REKLAMA
Źródło: allFOOD from Getty Images
Zupa krem z cebuli
Klasyczna zupa krem z cebuli, która z pewnością rozgrzeje w chłodne dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 6 szt Duża cebula
- 2 goździki Czosnek
- 1 l Bulion
- 100 ml Krem do gotowania
- 2 łyżka stołowa Masło
- Sól, mielony czarny pieprz do przyprawienia
- Chleb tostowy do podania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Roztop masło na patelni i dodaj cebulę oraz czosnek. Karmelizowanie cebuli jest niezbędnym krokiem do przygotowania tej zupy.
2. Krok
Po skarmelizowaniu wlać bulion i gotować powoli na małym ogniu przez około 30 minut.
3. Krok
Następnie zmiksuj zupę do uzyskania gładkiej konsystencji (jeśli lubisz kawałki cebuli w zupie, możesz pominąć ten krok).
4. Krok
Nie zapomnij dodać śmietany i ponownie wymieszać.
5. Krok
Na koniec dopraw zupę cebulową solą i mielonym czarnym pieprzem i podawaj z grzankami.