REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dfCtM7tceng65QL0MEvu/67a867be3bdcc25c1fc47579e2e600.jpeg)
Źródło: draganadutina from Getty Images
Zupa kalafiorowa z marchewką
Ta wyśmienita zupa jest idealna dla wszystkich miłośników zup warzywnych.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek kalafior
- 3 Kawałki marchewki
- 2 Kawałki The Onion
- 2 szt ząbek czosnku
- 1 l Rosół
- 2 łyżki olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Najpierw przygotowujemy wszystkie składniki. Kalafiora czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewki i cebule obieramy i kroimy na kawałki. Czosnek drobno siekamy.
2. Krok
Na patelni z olejem smażymy cebulę do złota, dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy marchew i kalafior, wszystko razem podduszamy.
3. Krok
Następnie dodajemy bulion i gotujemy.
4. Krok
Gdy warzywa są miękkie, miksujemy zupę na gładko. Możemy ją doprawić solą i przyprawami według uznania.