REKLAMA

Zupa cebulowa

Pyszna zupa, a przy tym szybka i tania.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 6 szt Duża cebula Dodano do
  • olej Dodano do
  • 150 ml białe wino Dodano do
  • 20 g Zwykła mąka Dodano do
  • 800 ml woda Dodano do
  • sól Dodano do
  • Przyprawy Dodano do
  • kurkuma mielona Dodano do
  • Tarty ser Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Pokroić cebulę i smażyć na oleju przez 5 minut. Wlać wino, wymieszać i dusić, aż wino wyparuje. Następnie posypać mąką, dobrze wymieszać i zalać wodą. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać mieloną kurkumę dla uzyskania ładnego koloru.

2. Krok

Gotować przez około 20 minut lub do momentu, aż cebula będzie całkowicie miękka. Podawać z tartym serem i grzankami lub czerstwym chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy