REKLAMA
Zupa cebulowa
Pyszna zupa, a przy tym szybka i tania.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 6 szt Duża cebula
- olej
- 150 ml białe wino
- 20 g Zwykła mąka
- 800 ml woda
- sól
- Przyprawy
- kurkuma mielona
- Tarty ser
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Pokroić cebulę i smażyć na oleju przez 5 minut. Wlać wino, wymieszać i dusić, aż wino wyparuje. Następnie posypać mąką, dobrze wymieszać i zalać wodą. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać mieloną kurkumę dla uzyskania ładnego koloru.
2. Krok
Gotować przez około 20 minut lub do momentu, aż cebula będzie całkowicie miękka. Podawać z tartym serem i grzankami lub czerstwym chlebem.